40UP eert David Bowie in Carré (Update)

Na een drukke zomer met drie zeer gewaardeerde festivals in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven keert dansavond 40UP in het najaar terug naar de clubs en poppodia. Extra aandacht gaat uit naar een bijzondere shows in de hoofdstad: De speciale ‘Space Oddity’ hommage aan David Bowie in Carré op 30 oktober.

‘Space Oddity’ – The ultimate David Bowie Experience
40up_presents_SpaceOddity_flyerBegin dit jaar overleed een van de grootste iconen van de afgelopen veertig jaar. David Bowie was als geen ander veelzijdig in zijn muziek en uniek in zijn verschijning. Des te imposanter is de performance van David Brighton, een groot fan maar bovenal een razendknappe imitator. Als Brighton op het podium staat komt David Bowie weer tot leven. Dit gaat gebeuren op 30 oktober in Koninklijk Theater Carré want performanceshow ‘Space Oddity’ is zo goed dat het een plek verdient in Nederlands belangrijkste theater.

Sinds 1994 geeft David Brighton als David Bowie live-concerten en radio- en tv-optredens. Hij deelde de affiche met de groten der aarde, waaronder Elton John, Stevie Wonder, Little Richard en Barry Manilow en stond op het podium tijdens de vermaarde Legends In Concert-show in Las Vegas. Daarnaast is hij ook als Bowie/Ziggy Stardust te zien in een concertvideo van popster Shakira. Maar de belangrijkste credits kreeg hij van David Bowie zelf. Ter promotie van zijn album ‘Reality’ was de popster samen met Brighton te zien in een commercial voor Vittel.
“Space Oddity’ toont de vele facetten van David Bowie – van rock-‘n-roll-alien Ziggy Stardust uit de ruimtevaarttijd tot stadion vullend popfenomeen – in een grootschalige show vol flamboyante kostuumwissels, podium-wijzigingen en vocale hoogstandjes. Alle hits komen voorbij, live gespeeld door muzikanten die on stage stonden met de popster zelf.  ‘Space Oddity’ is een aanvullend programma en begint om 20.00 uur.

David Bowie and David Brighton samen in de Vittel TV Commercial

 Voor meer informative over de David Bowie Tribute kan je de site van David Brighton bekijken
X